Da li mi hipnoza može pomoći da se rešim paničnih napada?

Rekli su mi da patim od paničnih napada ili da sam anksiozan. Često se nalazim u stanju kada mi je veoma, veoma teško, a ja ne znam zašto.

Mogu da sedim i da radim i da se osećam veoma dobro i onda odjednom počinje da se javlja velika glavobolja i da mi se vrti u glavi kao da me neko stavio na vrtešku bez moje volje.

Bio sam kod par psihologa, psihijatara,  uradio sam sve, dva puta sam radio EKG i EEG i svi nalazi su pokazivali da sam potpuno zdrav,a ja se osećam veoma loše i imam osećaj da mi se stanje pogoršava jer ne znam šta mi se događa. Nekoliko puta sam se veoma uplašio kada su ti napadi krenuli. Znam da ne bi trebalo da se plašim, ali ja jednostavno ne mogu to da kontrolišem. Želim da znam šta treba da uradim  da ovi napadi prestanu.

Ovo stanje me izluđuje i ne mogu da se otarasim osećaja i razmišljanja da ću umreti. Ja znam da neću, ali non-stop razmišljam o tome i osećam se grozno.

Voleo bih da znam da li ce mi tretman hipnozom pomoći da se oslobodim ovog problema?

Hipnoza se izučavala u mnogim naučnim istraživanjima npr. njena efikasnost u kontrolisanju bolova, kilaže i navika.

Odgovor

Hipnoza uglavnom može da pomogne u reševanju paničnih napada, ali hipnoza nije čarobni štapić. Svejedno, ljudima je često bolje nakon hipnoze. Jednom kada se oslobodite straha od paničnog napada ubrzo napadi panike nestaju, a potom se i anksioznost eliminiše. Sledeći put kada doživite napade panike pokušajte da ih prihvatite govoreći sebi:,,evo još jednog neprijatnog napada panike i uskoro on će se završiti“. Možete i da probate da u takvim situacijama dišete u papirnu kesu i to učinite kada osetite prve znake napada panike.

 

Da li još uvek odlazite kod psihologa ili psihijatra? Ako je tako, dopustite im da vas vode kroz ovaj proces. Velika je verovatnoća da ovaj problem nećete moći da rešite bez stručne pomoći. Ukoliko niste zatražili stručnu pomoć trebalo bi da to učinite što pre i ono što je veoma važno je da tu pomoć prihvatite. Hipnoterapija je zasigurno jedan od pristpa koji će vam pomoći da se oslobodite ove napasti i da ponovo živite normalnim životom.

  • Komentari
  • Trackbacks
  • O članku
Comments are closed.
objavljeno 22. oktobra 2012.
u Panicni napadi
O autoru admin

Aleksandar Jankovic
http://psihobata.com

Svi tekstovi ovog autora

2016 © psihoBata - Hipnoza, Depresija, Anksioznost