fbpx

Depresija – pomoć u lečenju

Zakažite svoj termin

Kada se loše raspoloženje pretvori u depresiju i kada osetite da polako gubite kontrolu nad Vašim životom tada bi trebalo da potražite savet doktora ili specijaliste za mentalno zdravlje. Oni Vam mogu pomoći oko Vaših problema sa depresijom ili Vam mogu dati savet kako da nađete pomoć.

Jednom kada se depresija identifikuje, tretman može da počne.

Vremenom počećete da osećate kako se Vaš život vraća u normalu i kako opet u njemu možete da uživate. Kako god, dok efekti tretmana počnu da deluju postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi pomogli sebi da se izlečite.

Jedan od načina da pomogneš sebi jeste da zadaš sebi male zadatke koje treba da odradiš. Postavi sebi realne ciljeve koje možeš lako da postigneš. Pričaj o tome sa članovima porodice ili sa prijateljima koji mogu da ti daju savet i da te ohrabre. Upusti se u aktivnosti kao što su odlazak u bioskop, na utakmicu ,a možeš i da učestvuješ u nekim društvenim aktivnostima koje ti prijaju.

Treba da znaš da je potrebno određeno vreme da prođe kako bi tretman lečenja depresije imao efekta. Zato ne treba odmah da se osećaš kao da lečenje nije uspelo, jer se depresija ne leči u trenutku. Još jedna stavka koja je bitna u lečenju depresije je pomoć porodice i prijatelja. Porodica i prijatelji mogu biti od velike pomoći jer mogu da pruže ohrabrenje da se pacijent drži tretmana sa koijm je počeo.

Kada nekog potpuno obuzme depresija taj počinje da razmišlja o tome kako da okonča svoj život.

U takvim situacijama je najbolje da se pričom preusmeri pažnja na neka druga interesovanja koja će promeniti takva razmišljanja o okončanju života.

Pomoć u lečenju depresije ne svodi se samo na lekove i terapiju. To u stvari znači naći se nekom ko pati od ovog poremećaja. Vaša pomoć može da se ogleda u tome da pružite ohrabrenje depresivnoj osobi da ponovo normalno živi, u stvari pomoć u lečenju depresije pruža put nazad ka normalnom životu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
REVISK

REVISK

REVISK Revidirana skala za merenje inteligencije dece po principima Vekslera je test koji se odavno koristi u svetu za procenu inteligencije polaznika u školu. Predstavlja veoma važnu komponentu kod procene psihičkih i intelektualnih sposobnosti učenika. Ukazuje na...

Nema Potrebe Da Više Odlažete. Krenite Svojim Putem Sada.