fbpx

Lečenje socijalne fobije

Zakažite svoj termin

Uvod

 

Lekovi i antidepresivi u lečenju socijalne fobije

Ako odete kod psihijatra da tražite pomoć za lečenje socijalne fobije ili anksioznog poremećaja dobićete lekove. Ovo može biti velika pomoć u kratkom roku. Međutim, dugotrajna upotreba može imati neprijatne ili štetne sporedne efekte.

Benzodiazepini imaju anti-anksiozne svojstva i redovno se preporučuje za lečenje stresa i socijalne fobije. Nažalost, dok takvi lekovi mogu da pomognu u početku uz simptome socijalne fobije, preterana upotreba može da dovede do pogoršanja.

Prekomerna upotreba može da izazove pojavu paničnog poremećaja ili pogoršati simptome alkohola ili zavisnost lekova je odgovoran za oko polovinu svih slučajeva tretiranih mentalnog zdravlja kod oboljenja kao što su napad panike.

Mnogi moji  klijenti koji dolaze u potrazi za rešenjem za svoje socijalne fobije su već bili kod lekara i dobili recept, ali svesni da lekovi nedaju trajno rešenje i spremni su da pronađu trajni  izlaz i koji će ih osloboditi od socijalne fobije. Farmaceutske kompanije su spremni da promovišu antidepresivi kao ključ. U najboljem slučaju, antidepresivi mogu samo ublaže  anksioznost i obično problem se vraća čim prestane se sa upotrebom lekova. Klinička ispitivanja pokazuju da je hipnoterapija efikasnija od lekova u dužem vremenskom periodu.

Nedavno su naučnici izjavili da postoje ozbiljne sumnje u pogledu efikasnosti lekova. Da biste saznali više, možete pročitati istinu o antidepresiva. Ako je socijalna anksioznost uništava vaš život, ne patite u tišini. Možete početi proces suočavanja sa socijalnom fobijom i voditi normalan život. Molim vas da me kontaktirate da saznate više o tome kako hipnoterapija može da pomogne. Pa hajde, probajte! Prevazilaženje socijalne fobije!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

postavite pitanje ili ostavite komentar

Pretplatite se
Obavesti me
guest
2 Comments
Najnoviji komentari
Najstariji komentari Komentari sa najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
tatjana
tatjana
12 godina pre

Bilo mi je predivno slušati Vas i družiti se sa Vama. Jedva čekam sledeći materijal. Hipnoza je divna. Možete li da mi preporučite neke knjige ili audio ili audiovizuelne snimke o autohipnozi, kako bi mogla sama sebi da pomognem u rešavanju nekih problema koije me guše već decenijama. Rado bih došla kod Vas, ali s obzirom da sam iz unutrašnjosti i da bi moj dolazak morao da bude tajan s obzirom na predrasude vezane za ovu oblast, sve mi to predtsavlja problem i zato smatram da bi možda mogla sama sebi da pomognem sa dobrom literaturom ili sa dobrim snimkom.… Pročitaj više

violeta
12 godina pre

nadam se da mogu dobiti bilo kakvu pomoc od vas jer prosto ne zelim da pijem sve te silne lekove koje mi prepisuju.govore da nista nije toliko strasno al sam postala osoba koja je totalno nesigurna u sebe,imam problem povlacenja u sebe i da izbegavam bilo kakvo drusto.prosto neka praznina u dusi!

Srodne teme

Strah od straha

Strah od straha

Uvod Takav strah je nešto najgore šta možemo sebi uraditi. Sa svim našim negativnim osećajima moramo biti tolerantni pa tako i sa ovim. Razne nesretne prilike kroz naš život su nas učinile plašljivim tako da i sama pomisao na budućnost ili neke buduće događaje u nama...