fbpx

Prikrivena hipnoza

Zakažite svoj termin

Verovatno ste upoznati sa hipnozom koju ste imali prilike da vidite na televiziji. Uglavnom je to neki šou program gde hipnotizer izabere nekog iz publike i izvodi tačku. Sigurno ste se zapitali da li je to genije ili samo koristi iskusne glumce. Ogdovor je da je sve stvarno i da nisu glumci u pitanju. Iznenadili bi ste se koliko naprednijih tipova hipnoze ima od ovih, tipovi koji se mogu koristiti iz dana u dan a da pojedinac nije ni svestan. Ovaj tip hipnoze se zove prikrivena hipnoza.

Dolazi se do pitanja da ako hipnotizer može hipnotisati ljude u šou programu, da li može to da uradi i van scene, a da niko nije svestan šta se dešava? Odgovor je da može, trenirani hipnotizer može baš to da uradi.

Skrivena hipnoza je tip hipnoze za koji nikad nećete biti svesni niti ćete  je videti na televiziji.

Prikrivena hipnoza je prirodna, po svojoj prirodi nevidljiva.
To je tip hipnoze koju koriste političari, iluzionisti pa čak i psiholozi kad hoće da nateraju pojedince da poveruju u određene stvari. Prave moći prikrivene hipnoze su skoro beskonačne i jednom kada se ovom veštinom ovlada mnoge stvari odjedanput postanu moguće. Ali kako sve ovo funkcioniše u praksi? Prikrivena hipnoza funkcioniše tako što utiče na podsvest pojedinca a da on nije svestan toga. Kad god smo svesni sugestija mi ne možemo biti hipnotisani.Razlog ležu u tome što naša svest konstanto ispituje sve što trenutno prolazi kroz nju.

Prikrivena hipnoza je prirodna, po svojoj prirodi nevidljiva.

Ako naš svestan um otkrije informaciju ili sugestiju koja je neprijatna ili se ne slažemo sa njom, nas svestan um će je odmah odbiti. Na primer, ako Vam kažem : ,,Podignite desnu ruku!”  verovatno nećete, jer sam ja dao zapovest vašem svesnom umu. A ako bih poslao suptilniju sugestiju Vašem umu tako da Vi niste svesni toga, bilo bi mnogo lakše postići željeni cilj.
Kao što možete da vidite, po svojoj prirodi, prikrivena hipnoza nije očigledna. Jedini način da budete sugurni da neko primenjuje prikrivenu hipnozu na Vama je da naučite nešto o njoj.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
REVISK

REVISK

REVISK Revidirana skala za merenje inteligencije dece po principima Vekslera je test koji se odavno koristi u svetu za procenu inteligencije polaznika u školu. Predstavlja veoma važnu komponentu kod procene psihičkih i intelektualnih sposobnosti učenika. Ukazuje na...

Nema Potrebe Da Više Odlažete. Krenite Svojim Putem Sada.