Anksioznost i depresija

Zakažite svoj termin

Pitanje klijenta:

Patim već nekoliko godina od socijalnih fobija i depresije. Svoju muku uspešno sam skrivao godinama od svih koji me poznaju. Pre par meseci sam ipak odlučio da to priznam članovima porodice nakon što je fobija dovela do prekida moje dugogodišnje veze, a taj raskid me je duboko pogodio.

DEPRESIJA SE LEČI HIPNOZOM

Veoma mi je teško da uspostavim kontakt sa nepoznatom osobom. Taj moj problem se ispoljava od toga da odem da kupim namernice, pa do toga da zatražim pomoć na poslu. Posebno mi je teško da priđem devojci u klubu, tako da se moj kontakt sa ljudima uglavnom svodi na sms i e-mail i na telefonski poziv baš kada sam primoran. Čak sam odustao od fudbala u kome sam mnogo uživao i svoje slobodno vreme provodim na internetu.

Kako god, odlučio sam da prodam auto i iznajmim stan u gradu i ovo me je stvarno dovelo u veoma tešku i neprijatnu situaciju. Pregovori oko cene su za mene bili nepodnošljivi. Na samu pomisao da treba da se vidim sa nekim i razgovaram kod mene izaziva znojenje dlanova, ubrzano disanje, glas počinje da mi drhti, a ruke da mi se tresu.

To  mi stvara veoma neprijatan osećaj. Što više pokušavam da sve to prikrijem, ti osećaji postaju sve jači i dođe mi da pobegnem iz te situacije. Non-stop imam osećaj da ću reći nešto glupo ili da ću napraviti budalu od sebe. Ovaj osećaj je postao još jači od kada sam se zaposlio na novom radnom mestu.

Mislim da sve ovo utiče na moj apetit i san. Stvarno se osećam  iscrpljeno. Zaista bih voleo neku vrstu pomoći koja bi me vratila u moje srećne dane, a ne želim da pijem nikakve lekove.

Depresija je poremećaj savremenog doba

Odgovor hipnoterapeuta:

Slažem se sa Vašom konstatacijom da su kod Vas prisutni i socijalna fobija kao i depresija. Takođe se slažem da morate da uradite nešto povodom Vašeg problema jer inače stanje u kojem se nalazite može da se odugovlači godinama i da stvori pravi haos u Vašem životu.

Hipnoterapija Vam omogućava da instaliramo pozitivan sistem uverenja umesto negativnih uverenja koje sada imate o sebi i svojim sposobnostima.  Hipnoterapijom možemo da aktiviramo Vaše sposobnosti koje već imate u sebi kako bi se ispoljile u potpunosti i isto tako da olakšamo učenje i razvoj novih sposobnosti, veština i ponašanja koje želite da integrišete u svoju ličnost i sve to veoma efikasno na dubokom podsvesnom nivou.

 

Ono što verujem da će Vas obradovati jeste da se socijalne veštine uče i razvijaju pa tako i Vi možete da naučite kako da se ophodite i ponašate u prisustvu drugih ljudi. Velika je verovatnoća da u osnovi Vašeg problema leže negativna iskustva iz ranog detinjstva. Postoje brojne hipnotičke tehnike koje nam stoje na raspolaganju a koje možemo da koristimo u tretiranju socijalne fobije. Navešću nekoliko:

 

  • Hipnotička regresija  (jedna od najpoznatijih),
  • Sidrenje,
  • Posthipnotička sugestija,
  • Subliminalne poruke,
  • Brainwashing (pozitivno ispiranje mozga), itd…

 

Ukoliko se ustanovi da u osnovi Vašeg problema leže negativna iskustva iz ranog detinjstva možemo koristiti hipnotičku regresiju.

Hipnotička regresija je tehnika kojom lociramo negativna iskustva iz Vaših najranijih sećanja i tretiramo ih tako da ta sećanja ne utiču na Vašu sadašnjost ni budućnost. Hipnotičkom regresijom želimo da oslobodimo negativne emocije koje su povezane sa iskustvima iz prošlosti, da im oduzmemo naboj i snagu.

Da pustimo da negativne emocije izblede i nestanu kao bi ste doživeli olakšanje, mir i slobodu. Uz pomoć hipnotičkih tehnika, možemo da podstaknemo Vaš um da uključi zaborav, amneziju i brisanje i da jednostavno zaboravite delove svoje prošlosti koje inače i želite da prepustite zaboravu.

 

S druge strane, posthipnotičkim sugestijama, sidrenjem ili subliminalnim porukama možemo da Vas izprogramiramo da se ponašate i osećate na nov funkcionalan način, baš onako kako Vi to i želite. Tako da od sada pa nadalje, svaki put kada ste u kontaktu sa ljudima da se osećate opušteno, ravnodušno, relaksirano. Da ispoljite svoje stavove i svoje misli lako, spontano sa samopouzdanjem.

I zato pitam se, da li Vam se sve to svidja?

Da li želite nešto tako efikasno za sebe, sada?

Pretplatite se
Obavesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nema Potrebe Da Više Odlažete. Krenite Svojim Putem Sada.