Hipnoza za Anksioznost

Zakažite svoj termin

Hipnoza za uklanjanje anksioznosti

Hipnoza kojom se eliminišu anksioznost i napadi panike pokazala se kao veoma moćan psihoterapeutski alat. Upotreba  hipnoze u rešavanju anksioznosti ogleda se u  promeni misaonog  procesa koji dovodi do anksioznosti i panike. Tokom procesa hipnoterapije klijent smanjuje uznemirenost od prethodnog negativnog iskustva koje je doživeo u prošlosti i pokrece podsvesne mehanizme promene, tako da u situaciji koja ga je ranije uznemiravala sada reaguje funkcionalno u skladu sa svojim ličnim vrednostima.

Anksiozne poremećaje delimo na:

Kako hipnoza leči anksioznost?

Hipnoza menja osnovni način podsvesnog  razmišljanja i sistema verovanja koji podržavaju anksioznost. Pristupa se promeni sistemu  verovanja pomoću hipnoze i hipnoterapije kako bi se srušio stari sistem verovanja a samim tim i navike u ponašanju i reagovanju. Hipnozom “ulazimo” u podsvesni um kako bi smo osvetili stare programe zatim eliminišemo stare programe a na njihovo mesto unosimo željeni novi obrazac.

Anksioznost se javlja tokom tinejdžerskih godina ili u ranom odraslom dobu, uzroci javljanja anksioznosti su različiti. Hipnoza nam omogućava da kod svakog klijenta otkrijemo tačan uzrok problema. Veoma često je anskioznost povezana sa velikim životnim promenama koje su potencijalno stresne: Završetak studija, venčanje, rođenje prvog  deteta itd.

Kada se javi anksioznost u odredjenoj situaciji tada podsvest počne da izbegava takve situacije jer ima jedan primarni zadatak u životu, a to je da vas zaštiti. Ako vas  nešto uplašiti ili ozbiljno osramotiti podsvest će nastojati da izbegne istu situaciju. To je ono što se zove tehnika  izbegavanja. Problem se javlja kada počnemo da izbegavamo situacije koje su svakodnevne kao što su samostalano kretanje, odlazak medju ljude, čekanje u redu, lift, autobus, javni nastup i svim tim izbegavanjem ozbiljno narušimo kvalitet života i sebi i nama najbližim ljudima. Zato neki ljudi čvrsto odluče da naprave promenu u svom životu uz pomooć hipnoze.

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]

A ukoliko se pitate koliko je hipnoza efikasna u lečenju anksioznosti?

Hipnoza je najpoznatija po svojoj efikasnosti u lečenju anksioznosti i paničnih napada. Razne studije pokazuju da je terapija hipnozom daleko efikasnija od drugih terapijskih pristupa. npr. Hipnoterapijom možemo za samo 6 seansi da ostvarimo pozitivnu promenu, dok je za isti rezultat bihejvioralnoj terapijom potrebno 22 seansi a psihoanalizi je potrebno do čak 600 seansi.

Ohrabrujem vas da već danas načinite taj prvi korak ka ozdravljenju i slobodi. Javite se na besplatnu konsultaciju putem broja telefona 062262195

Nema Potrebe Da Više Odlažete. Krenite Svojim Putem Sada.