Hipnoza – različite vrste

Zakažite svoj termin

Postoje različite tehnike hipnoze koje se koriste redovno kako bi se postigle određene stvari. Koristi se kako za lečenje tako i za zabavu, tako da je njen spektar upotrebe širok. Različite tehnike u hipnozi koje se koriste za menjanje navika često se nazivaju jednom rečju – hipnoterapija.

Hipnoza se izučavala u mnogim naučnim istraživanjima npr. njena efikasnost u kontrolisanju bolova, kilaže i navika.

Takođe se koristi kao jedan od načina lečenja kožnih bolesti i anksioznosti kao i za poboljšavanje rezultata u sportu. Poznato je čak da su neki pojedinci koristili samohipnozu kao način da ostave pušenje.

Tehnike relaksacije zajedno sa sugestijama su se takođe koristile za smanjenje bolova prilikom porođaja, ova tehnika se ponekad naziva Hipnoporođaj ili Hypnobirthing.

Hipnoza je takođe efikasna kod kontrole bola i gubitka telesne težine, zatim kod lečenja raka i eliminisanja mučnine.

Za erotsku hipnozu se ne priča mnogo iako je to legitimna forma hipnoze. Ovu vrstu hipnoze obično koriste osobe koje su u vezi kako bi povećali njihova uzbuđenja, a samim tim i seksualno zadovoljstvo.

Scenska hipnoza je postala veoma popularan oblik zabave u kojem izvođač – hipnotizer koristi razne tehnike hipnoze kako bi imao uticaj na misli i akcije nekog od članova publike kojeg izabere za izvođenje tačke. Hipnotizer prvo koristi test kako bi odarbao nekoga iz publike, po mogućstvu nekoga ko je najviše podložan uticaju sugestija.

Pretplatite se
Obavesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nema Potrebe Da Više Odlažete. Krenite Svojim Putem Sada.