O hipnozi i hipnoterapiji

Zakažite svoj termin

Uvod

Hipnoza je stanje svesti u koje ulazimo više puta dnevno. Naučna istraživanja o hipnozi pokazuju da na svakih 40 min. sponatno ulazimo u hipnotičko stanje barem na 5 min. To stanje svesti je onaj momenat kada se, “zamislimo”, kada se toliko koncentrišemo na neku aktivnost, ideju, misao da okolina prestaje da postoji. To je momenat kada se disanje usporava, tonus mišića opada, srce počne da kuca malo sporije a pogled postaje staklast, difuzan i nestaje u daljini. Svaki put kada sanjarimo o nečem lepom, mi smo u hipnotičkom stanju.

Upravo ovo stanje koristi hipnoterapija. Hipnotičko stanje koje je inače prirodna pojava, samo se produbljuje u hipnoterapiji i koristi se da se um usadi pozitivna ideja. U toku hipnoterapije, obučeni stručnjak, hipnoterapeut, Vam pomaže da se relaksirate, oslobodite negativnih osećanja i prihvatite nova pozitivna mišljenja, stavove i obrasce ponašanja.

Ukoliko postoji iskrena-snažna želja i spremnost da rešite psihičke, emotivne i fiziološke probleme, hipnoterapija je brza i efikasna metoda, sa pozitivnim rezultatima koji se javljaju nakon samo nekoliko odlazaka kod terapeuta. Zbog predrasuda vezanih za hipnozu potrebno je naglasiti da je iskustvo telesne i mentalne relaksacije tokom seanse prijatan i interesantan doživljaj, u potpunosti pod Vašom kontrolom.

Sta je hipnoterapija?

Sta je hipnoterapija?

Uvod Hipnoterapija je jedinstvena metoda koja Vam pruža mogućnost da se vratite kroz vreme(u podsvest koja čuva sva vaša sećanja) sve do onih situacija i dešavanja koje su izazvale Negativna osećanja i pogrešne stavove u Vama. Regresivnom Hipnozom koristimo...

Pretplatite se
Obavesti me
guest
3 Comments
Najnoviji komentari
Najstariji komentari Komentari sa najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
milos vukovic
milos vukovic
11 godina pre

Dobar dan, Aleksandre, ako nije problem, molim Vas da mi posaljete primerak hipnoze na e-mail

BILJA
BILJA
11 godina pre

super ste

vesna
vesna
12 godina pre

U jos jednoj u nizu beznadeznih pretraga po netu, da cu kroz neki eventualni tekst, savete psihologa ili psihijatra, iskustava drugih po forumima, naci resenje za probleme koji se kroz moj zivot vuku godinama, igrom slucaja, naletela sam tog kasnog nedeljnog popodneva na ovaj sajt ! Sam sajt i ono sto pise na njemu delovali su mi isuvise fino i lako, jednostavno tesko za poverovati da moze biti i istinito! Ipak, pogledala sam snimak i saslusala ono sto je akter kome poklanjam ovaj post imao da kaze ! Zaprepastila me je lakoca i jednostavnost objasnjenja za one stvari koje su… Pročitaj više

Imate pitanja a niste imali koga da pitate…?