fbpx

Samohipnoza

Zakažite svoj termin

Pokušajte da se setite, kada ste bili mlađi, kako je lako bilo da se usredsredite na određene stvari, a da pri tom nisu mogle neke druge misli da vam odvuku pažnju. Često je mišljenje da kako starimo naša inteligencija raste, ali ako pogledate koliko bitnih veština brzo naučimo u ranijim delovima života onda je ova tvrdnja diskutabilna. Upotrebom samohipnoze moguće je utrenirati podsvest da stekne sposobnost da uči nove kompleksne veštine i ako ste već odrasla i formirana osoba, što se pre smatralo nemogućim. Vaša podsvest je ono što oblikuje Vašu ličnost i emocionalno stanje.

Stid, nedostatak samopouzdanja, gojaznost, pušenje, svih ovih stvari se klijent može rešiti samohipnozom. Uspeh samohipnoze zavisi od volje da se prihvati ovaj proces. Ceo proces se sastoji iz dva jednostavna koraka.

Samohipnoza – 1. korak: Mora se postići potpuna relaksacija.

Morate dovesti sebe u stanje pospanosti. Ne treba da zaspite kao kada uveče krenete u krevet i kada ste bez svesti, već da to bude više kao stanje transa. Ovo se može postići tako što ćete leći ili sedeti na nekom mirnom mestu i brojati unazad od 20 do 0. Koncentrišite se na disanje i sa svakim izdahom tonete u prijatno i opušteno stanje. Kada osetite prijatnu relaksaciju možete preći na korak 2.

Samohipnoza – 2. korak: Koncentrišite se na rečenice i sugestije koje su usmerene ka cilju koji želite da ostvarite.

Vaših pet čula će biti na većem stepenu osetljivosti. Vaša sugestija treba da je pozitivna i mora se ponavljati više puta, kako bi se urezala u podsvest. Sigurno će vam se desiti da vam oči igraju dok se sve ovo dešava. Ovo samo znači da ne spavate i za razliku od stanja kada spavate iz samohipnoze se možete probuditi kad god poželite.

Ako želite da koristite samohipnozu kao alat da promenite stvari u Vašem životu morate dozvoliti da Vas snaga volje vodi u datom pravcu. Početni impuls da se uradi nešto je stvoreno od strane Vaše podsvesti, ali snaga volje Vaše svesti je ta koja je potrebna da napravi promene u načinu razmišljanja. Uspešna samohipnoza zahteva snagu volje i posvećenost.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

postavite pitanje ili ostavite komentar

Pretplatite se
Obavesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Srodne teme

Erotska hipnoza

Erotska hipnoza

Šta je erotska hipnoza? Erotska hipnoza je upotreba hipnoze za izazivanje određenog seksualnog cilja u nekom obliku ili formi. To uključuje jednu osobu koja vodi drugu osobu u stanje nalik transu koristeći samo svoj glas, a zatim predlaže određene stavove, ponašanja...

Prikrivena hipnoza

Prikrivena hipnoza

Da li ste ikada čuli za prikrivenu ili skrivenu hipnozu? Skrivena ili prikrivena hipnoza je tip hipnoze za koji nikad nećete biti svesni niti ćete  je videti na televiziji. Prikrivena hipnoza je prirodna, po svojoj prirodi nevidljiva. To je tip hipnoze koju koriste...